2023. november 30., csütörtök

Adatvédelem

 A weboldal üzemeltetője (továbbiakban szolgáltató, eladó) a honlapon kizárólag növényekről szóló információkat közöl, webshopot nem üzemeltet, hagyományos értelemben vett csomagküldő kereskedelmet csak a növények házhoz szállítás körében végez. A vásárlás részletes leírása a megfelelő menüpontokban található.

Az üzemeltető erre a tevékenységére vonatkozó valamennyi törvényi előírást betart, így különösen a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletét, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényt, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletet, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényt, továbbá az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ide vonatkozó előírásait.

A szolgáltató teljes mértékben meg kíván felelni a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltaknak.

Ez az adatkezelési tájékoztató a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján készült, figyelemmel a 2011. évi CXII. törvény tartalmára, amely az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szól.

Az e-mailben leadott rendelés során felmerülő adatkezelésre vonatkozó irányelvek:

A személyes adatok kezelése jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon történik.
A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történik.
A személyes adatok kezelésének célja megfelelő és releváns, és csak a szükséges mértékű.
A személyes adatoknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük. A pontatlan személyes adatok törlésre kerülnek.
A személyes adatok tárolása olyan formában történik, hogy az érintettek azonosítását csak a szükséges ideig tegye lehetővé.

Az adatkezelés célja, hogy az e-mailben leadott rendelést követően az eladó a megrendelt növények szállítása, valamint eladása körében számlázhasson.
Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása. Az adatkezelés időtartama mindig a konkrét felhasználói cél függvénye, de az adatokat haladéktalanul törölni kell, ha az eredetileg kitűzött cél már megvalósult. Az ekénti adatkezeléshez történő hozzájárulását az érintett személy bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. Amennyiben a törlésnek jogszabályi akadálya nincs, ez esetben adatai törlésre kerülnek. A számlázási adatok törlése jogszabályi előírás szerint történhet meg.
A honlapon regisztrációra nincs lehetőség, így regisztrációval összefüggő adatkezelési rendelkezéseket nem közlünk.
Az Ön megrendelését csak akkor tudjuk teljesíteni, ha megadja a kapcsolattartási és számlázási adatait, amelyek feltétlenül szükségesek a kapcsolattartás és számlázás miatt. Számlázás esetén az adatkezelés jogszabályi előíráson alapul.
Az adatok tárolási módja: elektronikus
A számlázási adatokon túl közölt bármilyen személyes adat módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a weboldalon megadott elérhetőségi lehetőségeken.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jog a tájékoztatás kéréshez való jog, a helyesbítéshez való jog, a törléshez való jog, a zároláshoz való jog, a tiltakozáshoz való jog.
Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőség keretén belül Ön az esetlegesen tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén értesíthet minket, így lehetősége nyílik arra, hogy rövid időn belül helyreálljon a jogszerű állapot. Az Ön érdekében mindent megteszünk, hogy a vázolt probléma megoldódjon.
Amennyiben az Ön megítélése szerint a jogszerű állapot nem állítható helyre, értesítse erről a hatóságot az alábbi elérhetőségeken:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1530 Budapest, Pf.: 5.
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Tel: +36-1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410

Ugyfelszolgalat@naih.hu


Rólunk

    Üdvözöljük a Herédi kaktuszkert oldalán!😃   A pozsgások nem csupán növények számunkra, hanem életstílus. Már 30 éve gyűjtők vagyunk...